ρολογια oozoo

Ρολόγια με δερμάτινο λουράκι: πώς θα τα προστατεύσετε

Σίγουρα τα ρολόγια με δερμάτινο λουράκι δίνουν πολλούς πόντους στην εμφάνισή μας. Είναι αξεσουάρ που λατρεύουν οι άντρες αλλά ταυτόχρονα αποκτά φανατικές οπαδούς και τις γυναίκες. Το πρόβλημα με τα ρολόγια με δερμάτινο λουράκι είναι ότι χρειάζονται προσοχή και φροντίδα. Το δέρμα είναι γενικά ένα ευπαθές υλικό, το οποίο όσο ωραίο και αν είναι, δεν αντέχει στις ακραίες εξωτερικές συνθήκες. Ο μέσος χρόνος ζωής για ένα δερμάτινο λουράκι είναι ένας χρόνος. Αυτό το διάστημα μπορεί να συντομεύσει, αν φοράτε το ρολόι παντού, όπως στη θάλασσα ή τα αθλήματα. Από την άλλη, τα καλά νέα είναι ότι μπορεί και να επιμηκυνθεί, αν προσέχετε το ρολόι. Με τα παρακάτω tips, θα το καταφέρετε και θα κρατήσετε το λουράκι του ρολογιού σας ανέπαφο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα.

Κρατήστε το ρολόι μακριά από το νερό

Τα περισσότερα ρολόγια είναι πλέον αδιάβροχα, δεν ισχύει όμως το ίδιο για το λουράκι τους, αν αυτό είναι δερμάτινο. Η υγρασία μπορεί να κάνει μεγάλο κακό στο δέρμα, οπότε είναι πάρα πολύ σημαντικό να βγάζετε το ρολόι, κάθε φορά που πλένετε τα χέρια σας και φυσικά όταν μπαίνετε στη θάλασσα, αφού δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για το δέρμα από το αλάτι.

Σκουπίστε το με μια πετσέτα

Αν το ρολόι σας βραχεί ό,τι κι αν κάνετε, είναι πολύ σημαντικό να του αφαιρέσετε την επιπλέον υγρασία. Καλό είναι να το κάνετε αυτό με μια στεγνή και καθαρή πετσέτα που θα το προστατεύσει αποτελεσματικά.

Καθαρίστε το με καθαρό και κρύο νερό

Παρόλο που η υγρασία βλάπτει το δέρμα, αν πέσει στο λουράκι κάτι υγρό, καλό είναι αυτό να είναι καθαρό και κρύο νερό. Συνεπώς, αν σας πέσει θαλασσινό νερό πάνω, τότε πρέπει να ρίξετε ύστερα νερό, για να απομακρύνετε το αλάτι.

ανδρικα ρολογια

Μην το εκθέτετε στον ήλιο

Ο ήλιος μπορεί να κάνει το δέρμα όχι μόνο να ξανοίξει στο χρώμα, αλλά και να καταστραφεί. Όσο μπορείτε, προστατεύστε το από τον ήλιο, για να του δώσετε περισσότερους μήνες ζωής.

Απομακρύνετε τη σκόνη και την άμμο

Με ένα μαλακό και στεγνό πανί απομακρύνετε τη σκόνη και την άμμο από το λουράκι σας. Είναι σημαντικό αυτό το πανί να είναι απαλό, για να μη γρατζουνίσει το δέρμα. Ειδικά η άμμος μπορεί να φθείρει το λουράκι, αν παραμείνει για πολύ χρόνο επάνω, οπότε όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο.

Κρατήστε το ρολόι μακριά από τον ήλιο

Ο ήλιος είναι, επίσης, ένας εχθρός του δέρματος, όμως είναι και ο πιο δύσκολος να αντιμετωπιστεί, αφού και στην πόλη εκτιθέμεθα συνεχώς στον ήλιο το καλοκαίρι. Η μόνη συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε είναι να βάζετε τα χέρια σας όσο πιο πολύ μπορείτε μέσα στις τσέπες και φυσικά να μην κάνετε ηλιοθεραπεία στην παραλία μαζί με το ρολόι σας.

Καθαριστικό για το δέρμα

Αγοράστε ένα ειδικό καθαριστικό για δέρματα. Τέτοια μπορείτε να βρείτε σε μαγαζιά με δερμάτινα είδη. Αυτά τα καθαριστικά όχι μόνο καθαρίζουν αλλά και μαλακώνουν και θρέφουν το δέρμα, ώστε να παρέχουν ικανοποιητική πρόληψη σε τσακίσματα και φθορές.